Честит рожден ден на Костадин Филипов!

Днес пожелаваме честит рожден ден на Костадин Филипов!

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ. Роден е на 24 август 1979 г. в град Велинград. Средното си образование завършва през 1997 г. в родния си град със специалност „Икономика и мениджмънт“ в ОСОУ „Св.св. Кирил и Методий“, а бакалавърска степен по специалността „Българска филология“ защитава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2001 г.

До 2002 г. в същото висше учебно заведение защитава две магистратури по специалностите „Българистика“ и „Журналистика“. Има завършен курс за журналисти на фондация „Томсън Ройтерс“.

През 2004 г. се жени за Божана Филипова, от която има едно дете – Елия. През 2008 г. двамата се развеждат.

През 1994 г. още на 15-годишна възраст Костадин Филипов стартира свое собствено радиопредаване в радио „ЧЛК“ в родния си град. Там работи до 1997 г. През същата година, вече навършил 18 години, започва професионалната си журналистическа кариера като водещ и редактор на новините в Обединени радиостанции Канал КОМ в град Пловдив.

loading...

През септември 1999 г. Костадин Филипов става лице на телевизия Евроком България. Водещ и продуцент е на новините на телевизионния канал до 2003 г. От април 2003 г. се присъединява към журналистическия екип на Нова телевизия. Репортер и водещ е в новинарската емисия „Календар“.

В Нова телевизия остава до ноември 2011 г., където работи и като продуцент на „Новините на Нова“ и на „Темата на Нова“. От 2011 г. професионалния му път следва в новините на TV7. В същата медия е водещ и редактор на публицистичното предаване „Дневен ред“ както и сутрешния блок на телевизията „Добро утро, България“. Водещ е на централните новини по TV7.

През януари 2015 г. се присъединява като автор и редактор в онлайн изданието ДЕЛО.БГ (delo.bg), където публикува свои статии и новинарски материали.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!