Честит рожден ден на българския състезател по борба Кирил Терзиев!

Кирил Стойчев Терзиев е български борец, олимпийски медалист.

Кирил Терзиев е роден на 1 септември 1983 в Петрич, но израства и живее в близкото село Самуилово.

Той е състезател по борба, свободен стил и се подвизава в категория до 74 кг.

Първият треньор на Кирил е Венцислав Полизоев. През кариерата си се е състезавал за клубовете „Лореал“ (Петрич), ЦСКА, „Славия-Литекс“, „Левски“, „Юнак-Локомотив“ (Русе). В момента е състезател на „Черноморец-св. Борба“ (Бургас).

Кумирите на Кирил Терзиев са Валентин Йорданов и Серафим Бързаков.

loading...

На олимпийската квалификация в Мартини (Швейцария) през 2008 г. Терзиев завършва трети и печели квота за Игрите в Пекин. През същата година той завърши на трето място в анкетата за Спортист на България.

На Олимпиадата в китайската столица Кирил Терзиев печели бронзов медал за България, като в малкия финал побеждава с туш кубинеца Иван Фундор. Сред другите му успехи на тепиха са сребърен медал от Европейското първенство през 2010 г. в Баку и бронз от шампионата на Стария континент във Вилнюс през 2009 г.

Националът ни си осигури участие и на Олимпиадата в Лондон, след като се класира на финала в категория до 74 килограма в квалификационния турнир в зала „Арена Армеец“ през април 2012 година.

Източник: div.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!