Честит рожден ден на българската актриса Нели Топалова!

Днес рожден ден празнува българската актриса Нели Топалова!

Нели Топалова е родена на 1 септември 1959 г. в София, но е отраснала на хижа “Пършевица”, където баба й и дядо й станали управители, за да диша внучката им чист планински въздух.

Като малка мечтае да стане балерина, но срещата й с големия режисьор Захари Жандов преобръща съдбата й. Маестрото я снима във филма си “Птици долитат”, когато Нели е едва 10-годишна.

Нели Топалова е била омъжена за пианиста Иван Дренников, а сега е половинка на бизнесмена Радослав Радославов. От първия си брак има син Валери.

В творческата й биография са записани три “работни места” – Габровският театър и театрите “Възраждане” и “Ла Страда” в столицата.

loading...

Снимала се е в култови български филми като “Вилна зона”, “Дело №205/1913 г.”, “Деца играят вън”, “Закъсняло пълнолуние”, “Голямото нощно къпане”, както и в холивудските продукции “Хищна птица” и “Антибоди”. Позната е и като “глас” на много героини в известни тв-сериали – особено на Лин в “Алф”.

Била е водеща на десетки концерти и светски събития преди и след “нежната революция”, включително и на “Златният Орфей”.

В средата на 90-те води свое авторско предаване “Тя” в телевизия “7 дни”.

През 2006 г. актрисата бе издигната от Национално патриотично обединение за “вице” на кандидат-президента ген. Любен Петров, а рамо на двойката тогава даде Клара Маринова и част от ултралевите сили в България.

Източник: blitz.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!