Та вие какви казвахте, че сте?

Та вие какви казвахте, че сте? „Не бива да се забравя написаното от турския историк М. Т. Гьокбилгин: „Беше нужно много време, докато християнските народи бъдат принудени насилствено да приемат исляма или да се чака доброволно да направят това.

В същото време беше невъзможно турци от Анадола да бъдат докарани и заселени по тези места! А трябваше да се поддържа ред във вече завоюваните територии. Така се създадоха еничарите…“

В подкрепа на горното ще припомним и думите на големият държавен стратег и реформатор Митхад паша:
„Османската империя никога в историята си не е заселвала турско население от Азия в посока Балканския полуостров и Европа!… Ако из днешните български земи се срещат мохамедани, които говорят турски, то те не са турци, а наследници на българите-еничари!“…

Нелека е съдбата на българското и въобще балканско население, което в миналото и днес се ражда в България и на Балканите, говори турски език и тънещо в дълбока заблуда, определя себе си като етнически турци. А стана ясно, че такъв етнос не съществува! Какво тогава е това население?

Естествено е, че става дума за чистокръвни българи, сърби, босненци, елини, траки, славяни, илири, даки и други истински етноси, които от край време са населявали нашите земи…

И които, едни под натиска на ятагана, а други потурчвани още в невръстните си години и превръщани в еничари, ставали поданици на една феодална Азиатска система на държавно управление. А тя е била категорично неприемлива за бита и обичаите на вече възприетата от Балканските народи християнска религия!

loading...

Това показват и всички генетични изследвания, извършени през последните години от авторитетни американски и европейски лаборатории…“ / М. Т. Гьокбилгин Приятен ден Българи!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!