Първата детска книжка за Левски

Знаете ли, че на българския книжен пазар се предлага уникална детска книжка, която по увлекателен и достъпен начин разказва историята на Апостола на България Васил Левски?

„Разкажи ми за Левски“ е написана от двама млади българи – Ивайло Кючуков и Райчин Генов.

Тя включва кратки разкази за живота, делата, характера и силата на Дякона, придружени от авторски илюстрации на Здравка Брайкова.

Малката книжка е първият по рода си сборник с кратки разкази за живота и делото на Апостола на свободата, адаптирани и илюстрирани изцяло за най-малките.

loading...

Авторите определят книгата като „един проект за Апостола – като символ, като вяра, като личност, като герой и като човек…

Каква е целта?

„Това е една книжка за Левски – какъвто го познаваме и какъвто бихме искали да го помним – разбираема и достъпна за най-малките, на които ще помогне да разберат и обикнат най-големия герой на България…

Искаме тази книга да допринесе за формирането на ценности като родолюбие, национална гордост и високо българско самосъзнание, които са от изключително значение за пълноценното развитие на подрастващите“, обясняват авторите.

Книжката е двуезична – текстовете са на български и на английски език.

Ето и кратък откъс от нея:

„Множество били премеждията на Васил, но както и да бил облечен, където и да пътувал, в каквото и състояние на духа да бил, той винаги мислел за доброто на българите. Вълнувал се как се чувстват те и как може да облекчи мъката им…“

Малко повече за авторите:

Ивайло Кючуков по професия е журналист. Впуска се в предизвикателството, наречено „Разкажи ми за Левски“ с единствената цел – животът и делото на Левски да вдъхнови дори само едно дете, така както са вдъхновили самия него.

Райчин Генов е син на Генко Генов – основател и дългогодишен директор на „Златният Орфей“. Завършва Международни отношения, но не работи по професията си, а се увлича от историята. По негова идея през 2015-та година Българската национална телевизия реализира историческата поредица за деца „Имам да ти казвам нещо“.

Източник: rodnoto.bg

Вижте още от Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!