Паметникът на дарителите в град Свищов

Със свое решение от 25 май 2005 година , Общинския съвет на град Свищов гласува проектирането и изграждането на Паметник на Дарителите , в градската градина при „Стопанска Академия Д. А. Ценов“ , на стойност 50 000 лева. Паметникът на Дарителите се намира в центъра на Свищов и е един от съвременните му символи. Той е единствен в цяла Европа. Паметника е резултат от работата на скулптора Георги Чапкънов и архитект Станислав Константинов.

Самият паметник е открит през 2005 година , а скулптурата изобразява две ръце , с кацнали на тях гълъби. Около паметника има градинка с красиви цветя , алей и удобни пейки , където всеки може да поседне и се наслади на зеленината и свежестта на парка. Паметника на Дарителите е издигнат , за да се почете делото на всички онези , допринесли за успешното развитие на града. Надписът на поставената паметна плоча гласи:

„На сърцатите дарители от признателни свищовци , 2005“

Източник: gencho1977.blogspot.com

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!