На 9 ноември е родена българската шахматистка Адриана Николова!

Честит рожден ден казваме днес на българската шахматистка Адриана Николова!

Адриана Николова е българска шахматистка, гросмайстор за жени от 2011 година, състезаваща се за Локомотив 2000 Пловдив, шампионка на България през 2011 година.

Родена е на 9 ноември 1988 година в Стара Загора. Става шампионка на България за девойки и участва на световно първенство за девойки. Печели Първенството по шахмат на България през 2011 година.

През ноември 2008 Николова печели титлата за Международен майстор.

До момента Адриана Николова е представила България на четири големи шахматни събития – Европейско Отборно Първенство по Шахмат, в Нови Сад през 2009 (с резултат 1.5/7 на 2-ра дъска), Олимпиадата през 2010 в Ханти-Мансийск (с резултат 5/9 на 3-та дъска), Европейско Отборно Първенство по Шахмат през 2011, в Порто Карас, Гърция (с резултат 4.5/7 на 4-та дъска),, както и на Шахматната Олимпиада в Истанбул през 2012 (завършвайки с 5/9 на трета дъска)

loading...

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!