На 8 септември е роден футболистът и треньор Иван Методиев!

Иван Методиев Иванов е български футболист и треньор, играл е на поста полузащитник.

Роден на 8 септември 1955. Играл е за отборите на ПФК ЦСКА (1974-1980), Локомотив (София) (1980-1982), ФК Сливен (1982-1985).

Иван Методиев, дългогодишен треньор в ДЮШ на ЦСКА и състезател на клуба. С екипа на „армейците” Методиев играе между 1974 и 1985 г. и има 160 мача и 57 гола.

В този период той печели титлата на България на два пъти, Купата на България веднъж, както и една Купа на Съветската армия.

Прекратява футболната си кариера през 1986 г. От 1995 г. е на работа в ДЮШ на „армейците”, където има 6 титли като под негово ръководство са израстнали футболисти като Методи Деянов, Илиян Стоянов, Иво Михайлов.

loading...

Иван Методиев е с основен принос за Европейската титла на юношеския национален отбор на България от Малмьо 1974 г.

На първенството той вкарва три гола, като последният от тях се оказва решаващ за класирането на наионалния ни отбор на финал.

Методиев отбелязва единственото попадение на 1/2-финала срещу Шотландия.

Иван Методиев умира през 2006 година в София.

Източник: sportal.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!