На 5 юли е роден актьорът Пламен Сираков!

Пламен Сираков е български театрален и кино актьор.

Пламен Христов Сираков е роден на 5 юли 1952 г. в град София. През 1980 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Сашо Стоянов.

Артистичната му кариера започва в Драматично-куклен театър (Враца) (1980-1981), продължава в Националната опера (1981-1982), в Драматично-куклен театър „Константин Величков“ Пазарджик (1982-1984), както и в столичния Сатиричен театър (1984-1985).

В Театър 199 участва в постановките: „Подземният“ от Христо Бойчев, „Нищожно количество болка“ по Джак Керуак и Чарлз Буковски, „Porno (Порно)“ от Марио Фрати, „Един Буда, когото ще молите за още…“ по Чарлз Буковски, „Късмет по дяволите” по Джак Керуак и Чарлз Буковски, „Времето е спряло“ от Доналд Маргулис.

loading...

Пламен Сираков е член на СБФД (1988) и на САБ (1980).

Учавствал е в цирково представление, естрадни шоу програми и радио предавания. Има издадени 2 грамофонни плочи с приказки.

Награди и отличия на Пламен Сираков:

  • „II награда“ за ролята на (Охльо Бохльо) в пиесата Мата Хари на VII преглед на бъгарската драма.
  • Награда „за най-добър млад актьор“ на САБ (1985).
  • Награда „за поддържаща роля“ за филма „Скъпа моя, скъпи мой“ (Карлово, 1986).
  • „I награда“ за филма „Характеристика“ (Варна, 1988).

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!