На 4 юли е родена актрисата Весела Казакова!

Весела Казакова е българска актриса.Родена е на 4 юли 1977 г. в София. Придобива популярност с ролите си във филмите „Мила от Марс“ и „Откраднати очи“.

От 2002 г. Весела Казакова трайно присъства в новото българско кино. Участва във филми като „Лист отбрулен“, „Шантав ден“, „Тошка и Тошко“,“Мила от Марс“ на Зорница София – донесъл международни отличия от фестивалите в Сараево и София Филм Фест.

Снима се също в българския сериен филм „Патриархат“, в който участват много от известните и вече утвърдени български актьори като Деян Донков, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Васил Василев – Зуека, Койна Русева, Христо Гърбов, Петър Попйорданов, Ана Пападопулу и много други.

Филмография:

loading...

Играе във филма Пясъчен часовник (1999) – възторжената поклонничка на Леда

В „Самотни сърца“ отново си партнира с Христо Гърбов. В този филм участват още Филип Трифонов, Светлана Янчева и сестрата на Весела – Биляна Казакова. През 2005 г. на фестивала в Москва печели Златен свети Георги за най-добра женска роля във филма Откраднати очи. Други филми с нейно участие са „Прима Примавера“ на унгарския режисьор Янош Еделени и немската продукция Футболни съпруги, където партнира на младата немска звезда Соня Герхарт.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!