На 4 февруари е роден българският футболист Евгени Йорданов!

Евгени Йорданов е български футболист, нападател. Роден е на 4 февруари 1978 г. в Кюстендил.

Йорданов започва кариерата си във Велбъжд (Кюстендил). Не успява обаче да се утвърди в родния си клуб, като за 5 сезона играе в едва 24 мача в „А“ група, в които бележи 2 гола. През този период на два пъти е преотстъпван за по един полусезон във Вихър (Горубляне) и Спартак (Варна). През лятото на 2001 г. след обединението на Велбъжд с Локомотив (Пловдив), Йорданов не намира място в новия състав, избран от Димитър Димитров – Херо и преминава в отбора на Пирин (Благоевград).

За „орлетата“ през сезон 2001/02 бележи 4 гола в „Б“ група. През лятото на 2002 г. преминава в Македонска слава. С този отбор през сезон 2002/03 вкарва 18 попадения в 27 срещи и става голмайстор на втория ешелон.

През лятото на 2003 г. е закупен от шампиона на България ЦСКА (София). С „армейците“ Йорданов изиграва два силни сезона, като по време на втория – 2004/05 вкарва 10 попадения и помага на ЦСКА да стане шампион за 30-ти път. На 15 май 2005 г. Евгени вкарва първия хеттрик в своята кариера, за победа с 4:1 над Беласица в Петрич.

loading...

На 16 август 2005 г. нападателят е продаден на руския Амкар (Перм) за сумата от 200 000 евро. Така и не успява обаче да се утвърди в руската Премиер лига и за близо две години изиграва само 9 срещи, в които не успява да се разпише. През януари 2007 г. изкарва проби в Интер (Баку), но малко след това получава предложение да се завърне в ЦСКА.

На 27 февруари 2007 г. Йорданов е преотстъпен от Амкар на „армейците“ до края на сезона. След като изтича наемът, Амкар разстрогва договорът на нападателя. Той се завръща в България и сключва контракт с Марек (Дупница).

През зимната пауза на сезон 2007/08 за трети път отива в ЦСКА (София) и в края на сезона става за втори път шампион с червените. След това вдига и Суперкупата на България, но намира рядко място в състава.

През лятото на 2009 г. напуска в посока Вихрен (Сандански). След силен сезон с гладиаторите в „Б“ група на 23 юни 2010 г. Йорданов подписва едногодишен контракт с Берое (Стара Загора). След края на сезон 2010/11 договорът му е подновен за още един сезон.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!