На 4 септември 1955 г. е родена писателката Наталия Андреева

Днес рожден ден празнува писателката Наталия Андреева!

Наталия Андреева е българска поетеса, писателка на научна фантастика и литературна критичка.

Наталия Андреева е родена на 4 септември 1955 г. в град Бургас. Завършва инженерна специалност и журналистика.

Публикувала е сборниците с новели „Плач по невъзможното“ и „Зелена, любя те“, стихосбирките „Плач по невъзможното“ и „Фенерите на ада“, както и два сборника с лирика на немски: „Ein Blick von oben“ („Поглед отгоре“) и „Rose, Kreuz und Freiheit“ („Роза, кръст и свобода“).

Авторка е на десетки повести и разкази, сред които „Спящата и прокълната“, „Право да убиеш някого“ и „Раждането на жената“

loading...

От началото на 90-те години Наталия Андреева живее в Бавария, Германия

За България, Наталия Андреева казва:

„Аз споделям огорченията на повечето емигранти от нашата първородина. Ние от доста време вече насам сме добри, само когато осигуряваме вещи, подслон или една трета от дохода на страната. През останалото време не съществуваме или съществуваме, единствено за да бъдем осъждани, защото живеем добре. Само че каква е заслугата на онези, които ни осъждат, че живеем днес по-добре от тях? Никаква!

Въпреки това се очаква от нас да бъдем състрадателни като Майка Тереза, щедри като Меценат, жертвоготовни като Христос, себеотрицателни българи като Левски. Е, ние не сме всичко това, но въпреки несъвършенствата си, обичаме страната си и всеки от нас е правил и възможното, и невъзможното дори, за да я подпомогне. “

Източник: bg.wikipedia.orgmeridian27.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!