На 4 декември е родена актрисата Десислава Бакърджиева!

Честит рожден ден пожелаваме днес на актрисата Десислава Бакърджиева!

Десислава Бакърджиева e българска актриса.

Сред по-известните ѝ театрални роли са: Дойката („Ромео и Жулиета“ – У. Шекспир), Босилка („Вражалец“ – Ст. Л. Костов), Катерина („Преспанските камбани“ – Д. Талев), Ана Петровна („Иванов“ – А. П. Чехов), Клариче („Кралят елен“ – К. Гоци) и др.

Участва в телевизионни предавания и сериали, сред които:“Откраднат живот“,“Фамилията“ на Димитър Гочев, „Стъклен дом“, „Огледалото на дявола“, „Тя и той“, „Църква за вълци“, „Клуб НЛО“, „Вечерното шоу на Азис“ и много други, водеща на популярното предаване „Българският топ 100“ и др.

loading...

Десислава Иванова Бакърджиева е родена на 4 декември 1978 г. в град София.

В киното се е снимала в: „Пътуване до морето“ – реж. Станислав Дончев, „Огледалото на дявола“ – реж. Николай Волев, „Алеф“ – реж. Джани Лепре, Холивудския екшън „Хитман“ – „Hitman“ и др.

Десислава Бакърджиева става по-популярна след участието си в хитовия сериал на бТВ „Стъклен дом“, където влиза в образа на красивата секретарка на Мола – Нели. Бакърджиева се отличава със завладяващ чар и естествена неподправена красота. Близките ѝ споделят, че е амбициозна и перфекционист; бързо се ядосва и бързо ѝ минава; изключително критична към себе си; много доверчива; борбена.

Приятелите ѝ я описват като талантлива, весела и изключително емоционална, но без чувство за хумор. Режисьорите, с които е работила, споделят, че е отговорна, коректна и отдадена на работата си. Проф. Енчо Халачев, който е направлявал талантливата актриса, докато е навлизала в актьорското изкуство, казва, че е интересен и изключително добър човек, а усмивката ѝ винаги е на лицето ѝ. Безкрайно работлива, отдадена и любознателна, тя е уверен партньор на сцената и верен приятел в живота. Десислава Бакърджиева е сред актрисите, които се отличават с висок професионализъм и никога не си позволява да недоволства, а се потапя в живота на образа, който трябва да представи.

Любовта ѝ към сцената се заражда още на четиригодишна възраст, когато за първи път в „Зала 1“ на НДК ѝ е предоставена възможността да изпее детска песничка. След като свършва с изпълнението си, малката Десислава не желае да слезе от сцената. Роднините ѝ нямат афинитет към актьорското изкуство и пътят ѝ към професионалната сцена не е никак лесен, но тя не се отказва. Разбира се, нищо не ѝ идва даром, а напротив- работи усърдно и старателно, за да заслужи уважението на колегите си и възхищението на публиката.

След прощъпулника си на сцената в НДК през 1988 се явява на изпитите в театралната студия на проф. Венцислав Кисьов в Нов Драматичен театър „Сълза и смях“, където е приета. Същата година започва да озвучава детски приказки към програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио под ръководството на Минчо Събев. През 1997 се явява на изпитите по актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и е приета в класа на проф. Енчо Халачев, за който актрисата винаги говори с много любов и уважение. От проф. Халачев споделя, че е научила да не се отказва; да не се самонаблюдава; да не изпада в състояния, защото действието е това, което помага на образа да се развива, да е интересен на зрителите и да не забравя, че винаги има партньор на сцената, дори когато е сама.

Днес актрисата споделя, че продължава да се учи и от своите колеги актьори, с които работи на театралната сцена и пред камерата. Сред тях са Стефан Данаилов, Цветана Манева, Васил Михайлов, Николай Костадинов, Мариус Куркински, Златина Тодева, Рени Врангова, Кръстьо Лафазанов, Христо Мутафчиев, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Любомир Нейков и мн.др.

През 1999 г. под режисурата на професор Иван Добчев и Григор Антонов излиза първият моноспектакъл „Не Аз“ от Самюел Бекет.

Малко хора знаят, че на пръв поглед крехката актриса всъщност е носител на черен колан по карате, а след като се дипломира с актьорско майсторство, отива в Берлин, Германия, където в продължение на две години се обучава за стилист от самия Рене Кох и Kryolan.

През 2013 година защитава дисертационен труд на тема: „Филмовата индустрия в съвременната информационна среда. Трансформации и взаимодействия“ и е отличена единодушно от комисията с докторска степен.

Независимо от докторската си степен продължава да учи и през 2015 година завършва кинорежисура при проф. Дочо Боджаков. Продължава успешната ѝ кариера в киното и театъра с много нови професионални превъплъщения. Ролята ѝ на Диана в сериала „Фамилията“ на Димитър Гочев и Димитър Митовски я превръща в любима актриса и секссимвол за българската аудитория. Не след дълго се превръща в обаятелната педиатърка доктор Хинова в сериала „Откраднат живот“.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!