На 29 септември 1969 г. е български футболист Адалберт Зафиров!

Честит рожден ден на Адалберт Зафиров!

Адалберт Зафиров – Зафето е български футболист и треньор по футбол.

Роден е на 29 септември 1969 г. в София, България. Баща му е легендарният защитник на ЦСКА и националният отбор Иван Зафиров, брат му Мартин Зафиров също е успешен футболист.

Като футболист Адалберт Зафиров е юноша на ПФК ЦСКА (София). Играе на поста защитник първоначално в ПФК ЦСКА (София), а след това играе и за българските Локомотив (Горна Оряховица), ПФК Локомотив (София), ПФК Черно море (Варна), ПФК Велбъжд (Кюстендил), Струмска слава (Радомир) и ПФК Хебър (Пазарджик), в германските отбори Арминия Билефелд и Унион (Берлин) и в кипърския ФК Анагениси Дериня. Два пъти шампион (1997 и 2005) с ЦСКА и трикратен носител на купата (1995, 1997 и 1999) с Локо (София) и ЦСКА.

Бивш национал има 6 мача. Избран е за състава на националният отбор са световното първенство по футбол през 1998 г. но не взема участие в мачовете.

loading...

През 2006 г. Адалберт Зафиров става играещ треньор в Струмска слава (Радомир), впоследствие е треньор на ДЮШ на ЦСКА, от 25 март 2009 г. е треньор на ПФК ЦСКА (София) – „Б“ отбор и помощник в първия, a от 30 март 2010 г. е старши треньор на първият отбор на ПФК ЦСКА (София) до края на сезона.

След началото на сезон 2010/11 е освободен от поста помощник на треньора Павел Дочев.

Преди VІІ кръг на „А“ ПФГ, сезон 2012/13 на 27 септември 2012 г. Адалберт Зафиров поема ПФК Черно море (Варна), замествайки на поста Стефан Генов. Прави дебют за новият си отбор на 30 септември 2012 г., в домакински мач срещу ПСФК Черноморец (Бургас), завършил 1:1

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.