На 27 март е родена българската певица Хилда Казасян!

Честит рожден ден пожелаваме днес на певицата Хилда Казасян!

Хилда Казасян е българска джаз певица.

Хилда Вили Казасян е родена на 27 март 1970 г. в София. Дъщеря е на българския диригент и композитор от арменски произход Вили Казасян (1934 – 2008) и Надежда Ранджева. През 1989 г. завършва Националното музикалното училище „Любомир Пипков“ със специалност „Ударни инструменти“. Продължава образованието си в класическия отдел на Консерваторията отново с ударни.

Има 7-годишен брак с актьора Чочо Попйорданов, който приключва поради неговата връзка с актрисата Йоана Буковска. След това има връзка с бизнесмена Симеон Бучков-Бучи, от който има дъщеря Надежда-Мари

loading...

Член е на журито на телевизионното шоу на бТВ „България търси талант“ – сезон 1 (2010) и сезон 2 (2012). Шест сезона е в журито на българското шоу „Като две капки вода“ (2013 – 2016; 2018 – 2019).

От 2018 г. е заместник-председател на Обществения съвет към БНТ.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!