На 25 октомври е родена актрисата Теди Русева!

Честит рожден ден на актрисата Теди Русева!

Теди Русева (Тиара) е българска актриса, родена на 25 октомври 1991 г. в гр. Бургас

Приета е с изпит по рисуване в художествена паралелка през 1997.През 1998 г. се премества в СОУ „Иван Вазов“.

През 2005 г. е приета в Италианска паралелка в ГРЕ „Г.С. Раковски“. През 2012 г. е приета със специалност театър в НБУ. Ходи на курсове по писане на поезия. Занимава с керамика и грънчарство.

Печели турнир по шах. Танцува две години в школата по спортни танци Бургас 75. От дванадесет годишна посещава школата по танци „Дюн“. Участва в международни семинари и уъркшопи с Елън Лорън, Уолтън Уилсън, Блейк Хаклър, Тереса и Анджей Велмински.

loading...

В гимназията се запознава с илюзиониста Йордан Янев – Зайн и през 2011 г. започва работа като негова асистентка. Заедно работят в най-големите хотели по Черноморието, печелят наши и международни фестивали. През 2014 г. работят в Софийския цирк на водна сцена, а след това отпътуват за Истанбул и шатрата на българския цирк е в големия увеселителен парк VIALAND. На 8 април 2016 участва зала 1 на НДК в международния спектакъл „Царете на магията“.

През 2013 взима участие в проекта на Борис Панкин „MUSIC_ALL“. По-късно през годината работата в ателието по ритъм на Асен Аврамов прераства в представлението „Пулсиращият човек“, което се играе в Театрална работилница „Сфумато“. Участва в различни филмови проекти, сред които „Bar tricks“, „Островът“.През 2014 г. става рекламно лице на бутик Ventta и Extensionbg. Участва във видеоклипа на Стефан Илчев – Спомняй си и на Valentine rain – Fire + fire, който е част от No Hate Speech Movement и прави крачка на борбата срещу омразата.

Първата си главна роля прави в късометражната комедия „The needle“ – проект на Дико Бучуков за 13-то издание на 48h Sofia short film challenge, където си партнира с Венцислав Захариев.

Дипломира се с ролята на Адела в спектакъла Домът на Бернарда Алба, поставен от Възкресия Вихърова, където участват Антоанета Петрова и Цветана Манева.На 28.10.2016 играе в „Животът – това са две жени“ на родна сцена в НХК. Участва в музикалния формат Пееш или лъжеш.. От 2017 година е част от трупата на Театър БХАЛГ.

Участва в „Стани богат“ на 1 май 2018 г.

През 2018 участва в комедийния уеб сериал „Манджа с грозде“

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.