На 24 май е роден българският юрист Кирил Вълчев!

Кирил Вълчев е български юрист. Адвокат в областта на правото на интелектуалната собственост, медийното, търговското и гражданското право. Автор на публицистичното предаване „Седмицата“ по частното национално Дарик радио. Пътешественик – посетил 181 от 193 държави, които са членове на ООН, както и всички континенти.

Роден е на 24 май 1973 г. в София. Завършва с отличие Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“ и право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Адвокат в Софийската адвокатска колегия. След завършването на университета е хоноруван асистент по гражданско право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Известен е с нестандартните си инициативи и кампании, като тази в подкрепа въвеждането на института на омбудсмана в България. Има публикации в специализирани правни издания в областта на ценните книжа.

Докато е студент работи като репортер в редакция „Информация за чужбина“ на Българската телеграфна агенция.

Специализира радио мениджмънт в Дойче веле в Кьолн. През 2000 г. е стипендиант в Съединените американски щати.

loading...

В сборника „52 седмици“ са събрани негови политическите есета, с които започва „Седмицата“ всяка събота.

През 2001 г. „Седмицата“ получава награда на фестивала за радиопрограми „Сребърна вълна“.

През юни 2012 г. Кирил Вълчев открива своя фотографска изложба, „Децата на Сахел“, в парка „Заимов“ пред театър „София“. Изложбата е организирана от Дарик радио, Европейската комисия и Столична община и представя кадри, заснети през януари 2012 г. по време на работната обиколка на еврокомисар Кристалина Георгиева в Нигер и Чад. Самата Кристалина Георгиева присъства на откриването на изложбата.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!