На 23 юни е роден футболистът Ясен Петров!

Ясен Петров Петров е бивш български футболист, полузащитник, понастоящем треньор.

Роден е на 23 юни 1968 г. в Пловдив.

Играл е за Ботев (Пловдив), Пирин (Гоце Делчев), Левски (София), Локомотив (София), Славия, Алки (Ларнака, Кипър), китайските Ухан, Нанджин, и Ченду и немските Мепен и Тенис Борусия (Берлин).

Носител на купата на страната през 1992 с Левски (Сф) и през 1995 г. с Локомотив (Сф). Вицешампион през 1992 с Левски (Сф) и през 1995 г. с Локомотив (Сф), бронзов медалист през 1993 и 1994 с Ботев (Пд) и през 1996 г. с Локомотив (Сф). В „А“ група има 231 мача и 50 гола.

loading...

За Левски е изиграл 27 мача и е вкарал 1 гол за купата на страната и 2 мача с 1 гол за КНК, за Локомотив има 6 мача и 2 гола в евротурнирите (3 мача с 1 гол за КНК и 3 мача с 1 гол за купата на УЕФА), за Ботев има 2 мача и 1 гол за купата на УЕФА. За националния отбор на България има 3 мача. Бивш треньор на Локомотив (Сф), с който играе полуфинал за купата на България, на Ботев (Пд), с който печели промоция за „А“ група и играе четвъртфинал за купата на България, на Черно море, с който достигна до финал за купата на страната и 6 място в „А“-ПФГ. Има 114 мача като старши треньор в „А“-ПФГ, 24 мача „Б“-ПФГ, бивш треньор на националния отбор юноши 88 година.

Интересно за отбелязване е, че в дебютния си мач за пловдивските смърфове успява да разгроми кръвния враг Ботев (Пд) с 4:0. Притежател е на UEFA лиценз „Про“ от ТШФ. От 20 май 2010 г. до 27 май 2011 г. е старши треньор на Левски (София).

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!