На 23 август Левски става първият български отбор в Шампионска лига!

На днешният ден през 2006 година Левски става първият български отбор, влязъл в групите на Шампионска лига.

В квалификациите тимът отстранява италианския “Киево” Верона с резултати 2:0 в София и 2:2 във Верона.

Левски попада в най-трудната група с отборите на Барселона, Челси, Вердер (Бремен) и отпада от турнира след като завършва на четвърто мястото в групата без спечелена точка и голова разлика 1:17.

На 27 септември 2006 г. на мача с Челси на стадион „Васил Левски“ в София (1:3) Мариян Огнянов след самостоятелна акция отбелязва първия гол за български отбор в групите на Шампионската лига.

Футболният клуб от град София е основан на 24 май 1914 година от група млади студенти и кръстен на българския революционер и национален герой Васил Левски.

loading...

Откакто е основан, Левски София е единственият отбор, който през всичките 95 футболни шампионата на България е играл или в първа Софийска футболна дивизия, или в Националната „А“ група.

Левски има спечелени общо 73 големи национални трофея: 26 пъти шампион на страната, 25 Национални купи, три Суперкупи на България,единадесет пъти Първенство на София, три Купи на Съветската армия, една Купа на НРБ и четири пъти Купата Улпия Сердика.

В европейските клубни турнири Левски е достигал три пъти четвъртфинал в турнира за Купата на националните купи през сезони 1969/1970, 1976/1977, 1986/1987 и два пъти в турнира за Купата на УЕФА– 1975/1976, 2005/2006

Източник: arhiv.marica.bg

Вижте повече на Patrioti Net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!