На 21 март 1969 г. се състои премиерата на филма „Мъже в командировка“

„Мъже в командировка“ е български игрален филм (комедия) от 1968 година на режисьорите Гриша Островски и Тодор Стоянов, по сценарий на Любен Станев. Оператор е Тодор Стоянов. Музиката във филма е композирана от Петър Ступел.

Премиерата на филма се състои на 21 март 1969 г.

Филмът се състои от три новели със самостоятелен сюжет – „Пуловерът“, „Гост“ и „Епизодът“. Обединяващата идея е любовта и взаимното уважение между партньорите.

Мария Нейкова и Георги Минчев изпяват песента на Петър Ступел към филма – „Закъснели срещи“, и по-късно печелят за нея първа награда на „Златния Орфей“.

loading...

Сюжет на филма:

„Пуловерът“ – Кирил казва, че заминава в командировка. Съпругата му Мария решава да го изненада като му изплете пуловер. Тръгва да носи прежда и попада на колата на мъжа си (с която би трябвало да е заминал), спряна пред непознат дом. Мария трябва да реши дали да премълчи изневярата и да запази семейството си.

„Гост“ – Финансовият инспектор Кантарев, застаряващият вече мъж, е привлечен от красива млада сервитьорка (Данчето) и започва да мечтае за любовна авантюра с нея. Тя го поканва у дома си, където го запознава със съпруга си, и Кантарев осъзнава, че Данчето вижда в негово лице само бившия си учител, към когото изпитва най-добри чувства.

„Епизодът“ – Главното действие се развива между млада актриса – Снежа, нейния приятел, войник, и директора на продукцията – Бижев. Момичето е на снимачната прощадка, а приятелят ѝ е излязъл от казармата, само за да я види и не разполага с много време. Снежа и директорът флиртуват, но когато Бижев се запознава с приятеля ѝ, решава да се отдръпне.

Във филма участват актьорите: Иван Налбантов,Жоржета Чакърова, Иван Андонов, Невена Коканова, Нейчо Попов, Бранимира Антонова, Георги Черкелов, Зорина Немцова и други.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!