На 20 януари 1941 г. България решава да се присъедини към Тристранния пакт

На 20 януари 1941 година, правителството на България решава да присъедини страната към Тристранния пакт (Берлински пакт).

Тристранният пакт (известен още като Берлински пакт) е съюзен договор между Германия, Италия и Япония. Подписан на 27 септември 1940 г. в Берлин от министрите на външните работи на Германия, Италия и Япония.

С Тристранния пакт се осигурява взаимодействието между тези държави при завладяването и преразпределението на света. България се включва в него на 1 март 1941 г., след решение на правителството от 20 януари с. г., с което се слага край на политиката на неутралитет и страната ни става сателит на Германия.

Тристранният пакт престава да съществува след разгрома на Германия и Япония в края на Втората световна война (1939-1945).

Източник: peshterainfo.com

loading...

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!