На 2 юни е роден поетът Владимир Луков!

Владимир Луков е български поет, роден на 2 юни 1949 г. в с. Ценово, Русенско. Потомък е на бежанци от Егейска Македония, с. Пътеле, Леринско.

Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” – география и философия. Бил е работник, учител и специалист по управление на образованието в гр. Русе.

От 1987 г. насам работи като старши преподавател по география и философия в Технически университет, София, филиал – Професионална гимназия по компютърни технологии и системи (УКТЦ), Правец. Стихове пише и публикува от 1969 г.

Изявите на Владимир Луков в литературния печат до 1989 г. са свързани предимно с русенските издания за литература и изкуство, вестник и алманах “Светлоструй”.

Представен е като поет в множество поетически сборници и антологии. Има публикувани стихотворения в македонски и френски литературни списания.

loading...

Автор е на стихосбирките “Човекът с протези” (1992), “Съгледвачът” (1993), “Безбожни въплъщения” (1999), “Пролом” (2001), “Сверка на сетивата” (2005), “Следи от вятър” (2007), “Зраци” (2009), “Фибри от безкрая” (2011), а също и на стихосбирка, публикувана в Република Македония под заглавие “Провидения” (2006, Скопие, ИК „Макавей”, поредица “Балкански писатели”).

Владимир Луков е член на Съюза на свободните писатели в България. Носител е на грамота и награда на ССП “Народни будители – 2006″ – за книгата “Сверка на сетивата”.

Източник: literaturensviat.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!