На 2 септември е роден невероятният Петър Вучков!

Честит рожден ден на Петър Вучков!

Петър Иванов Вучков е български актьор и телевизионен водещ. Роден е в град Варна на 2 септември 1938 г.

През 1964 г. завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Желчо Мандаджиев. През същата година става член на САБ.

Работил е в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново.(1964 – 1965), Драматичен театър „Йордан Йовков“ Толбухин (1965 – 1968), Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора (1969 – 1970) и Драматичен театър „Боян Дановски“ Перник (1970 – 1979).

Въпреки че е играл в няколко известни филма, Вучков е най-познат като водещ на предаванията по БНТ „Минута е много“ и „Няма време“.

loading...

Озвучавал е за филми и сериали, излъчени по Българска телевизия и Ефир 2, измежду които анимационния сериал „Розовата пантера“.

Театрални роли на Петър Вучков са:

„Чифликът край границата“ (Йордан Йовков) – Галчев
„Прекрасната обущарка“ (Федерико Гарсия Лорка)
„На дъното“ (Максим Горки) – Веска Пепел
„Иван Кондарев“ (Емилиян Станев)

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!