На 2 октомври е роден журналистът Веселин Вачков!

Честит рожден ден на Веселин Вачков!

Веселин Вачков е чешки журналист от български произход.

Веселин Вачков е роден на 2 октомври 1968 г. в Дряново. Завършва основно и средно образование в Шумен.

От 1988 г. живее в Прага. Там завършва английска, чешка и славянска филология в Карловия университет (магистърска степен). През 1995-1996 г. е на специализация по лингвистика в Оксфордския университет. След това преподава в Карловия университет, където получава докторска степен PhD. Има публикации в чешки, английски, словашки, немски и български научни издания. Веселин Вачко е член на Английското лингвистично дружество и на Съюза на учените в България.

loading...

Сътрудничи на Би Би Си, на редица чешки и български медии. През 1997 г. постъпва на работа във вестник „Лидове новини“ (най-стария и влиятелен чешки всекидневник). През 2000 г. става негов главен редактор. На този пост остава девет години, през които съществено модернизира вестника.

През 2009 г. Веселин Вачко преминава на работа в издателството на най-големия чешки вестник „Днес“ като главен редактор на нови проекти. През март 2010 г. е назначен за регионален директор на медийната група MAFRA. От ноември 2013 г. е директор на „Лидове новини“

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!