На 19 май е родена актрисата Мая Бежанска!

Честит рожден ден пожелаваме днес на актрисата Мая Бежанска!

Мая Бежанска е българска актриса и певица. Родена е в Благоевград на 19 май 1972 г. Завършва Математическата гимназия в родния си град. От малка се занимава с куклен театър. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за куклен театър в класа на професор Николина Георгиева през 1994 г. След това става актриса в Кукления театър в София.

Мая Бежанска се занимава и с пеене, като е най-известна с изпълнението на „Обичам те, мила“ заедно със Стефан Вълдобрев и Камен Донев – пореден успех на музикалната сцена от професионален актьор. През април 2014 г. на сцената на Театър 199 излиза в първия си моноспектакъл „Колекционерката“ от Радослав Чичев, режисьор Катя Петрова.

Филмография:

loading...
  • „Малкият принц“ (2015) – Малкият принц (дублаж)
  • „Домашен арест“ (2011-2013) – Анастасия
  • „Маймуни през зимата“ (2006) – Доли
  • „Печалбата“ (2001) – сервитьорката Катя
  • Sinbad: The Battle of the Dark Knights (1998) – Наемник
  • Urnebesna tragedija (1995) – Ирена

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!