На 18 октомври 1966 г. е роден Слави Трифонов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на водещия Слави Трифонов!

Станислав Тодоров Трифонов (познат и като Слави Трифонов) e български певец, телевизионен водещ и продуцент.

Името му се свързва най-често с ТВ предаванията „Шоуто на Слави“, „Хъшове“, „Каналето“ и „Ку-ку“, както и с групата Ку-Ку бенд.

Станислав Трифонов е роден на 18 октомври 1966 г. в Плевен. Баща му е от Горна Митрополия, най-малък брат от трима. Майка му, Здравка, е от с. Тодорово. Кръстен е на дядо си Стойо. Слави описва рода си като дълбоко в равнината, дълбоко в селото.

Самият той не харесва детството си, по причина че не харесва себе си. Характеризира този период от живота си като много самотен. Няма много приятели, освен сестра му Петя, която е три години по-голяма от него. Слави споделя, че тя е най-близкият му човек и досега.

loading...

Отраства в строго семейство, където майката има основна роля и държи много на образованието. И Слави, и Петя са отличници. В най-ранна възраст става отряден председател на класа. В началното училище той е по-затворен, често тормозен от връстниците си и участва в много сбивания. Обича да прекарва повечето време в четене на книги.

Приет е в музикалната гимназия в Плевен. Партийното ръководство го предлага за комсомолски секретар и в края на първата учебна година го пращат на пионерски лагер в Кайлъка. Въпреки че се чувства неловко и не на мястото си там, той решава да участва във т.нар. „вечер на таланта“, където се представят различните отряди. Слави казва няколко смешки, научени наизуст от апокрифна аудиокасета на Шкумбата, записана на ролка и въртяна многократно на магнетофон Юпитер от самия него. Трифонов е изненадан от положителната реакция на лагерниците и дори го извикват на бис. Това той определя като превратна точка в живота си, която го отваря към живота и хората.

Завършва музикалната гимназия с виола, а по-късно и Българска държавна консерватория.

Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син Слави Трифонов е първият продуцент на частна продукция в Българската национална телевизия.

Първата му поява в телевизионното предаване Ку-ку е в един скеч, пародия на хеви метъл група, сниман в Студио 4 на БНТ през 1992 година. Довежда го Влади Въргала, който е прекъснал срещата му с тогавашната му приятелка в кафенето на Сатиричния театър.

На 1 април 1995 година от зала 12 на НДК на живо по Канал 1 стартира „Каналето“ (приемано като продължението на „Ку-Ку“). От лятото на 1996 година Трифонов е и копродуцент с Камен Воденичаров и Любен Дилов-син чрез тяхната обща компания „ТриВоДи“ ООД. През 1997 г. в предаването „Каналето“ участва активно в протестите срещу управлението на Жан Виденов. Пред 1998 година при преподписване на договора за предаването с БНТ Камен Воденичаров се опитва да направи това не от името на „ТриВоДи“ ООД, а от едноличната си фирма „Камен Во.Студио“ ЕООД, което води окончателно до разпада на екипа на предаването.

Слави Трифонов продължава своята телевизионна кариера с голяма част от екипа на студентските предавания през 1998 г. като продуцент и водещ на „Хъшове“. То е свалено от БНТ след едно-единствено излъчване на 8 февруари. След това две години се излъчва в телевизия 7 дни всяка неделя вечер, а във вторник по стотици други кабелни телевизии в страната. Основен елемент на предаването, освен гостите, отново е острата политическа сатира, но и силното участие на групата „Ку-ку бенд“, на която той е и основател заедно с приятелите си от детството и следването Евгени Димитров – Маестрото, Евгени Йотов и Илия Илиев – Професора. Основни идеолози на „Хъшове“ са сценаристите Росен Петров, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Драго Петров и Иво Сиромахов. В началото на 2000 година Трифонов и Дилов осъзнават, че Хъшове е изчерпано от съдържание – политическата му дейност е продължена от Движение „Гергьовден“ с председател Любен Дилов-син (по-късно избран за почетен председател), а останалата творческа част от екипа, ръководена от Слави Трифонов и Росен Петров, започва подготовка за реализация на ежедневно вечерно шоу.

След стартирането на първата частна национална телевизия в страната bTV, Слави Трифонов знае, а и чака тогавашният изпълнителен директор Светлана Василева да му звънне за предложение за предаване. Това се случва и, след подписан договор, на 27 ноември 2000 г. от 22:30 часа е излъчено първото издание на първото всекидневно вечерно телевизионно шоу в България – „Шоуто на Слави“. Предаването се излъчва всеки делничен ден отново от зала 12 на НДК, където се намират студията на частната телевизия и до днес. Част от публиката на първото издание са изпълнителните директори Светлана Василева и Албърт Парсънс. От стартирането си предаването се превръща в рейтингов водач като в първите години събира пред екраните всекидневно между два и три милиона зрители. „Шоуто на Слави“ трайно разширява праймтайма на bTV до 23:30 часа

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!