На 16 юни е роден българският певец Стефан Митров!

Стефан Митров е български поп певец.

Стефан Митров е роден на 16 юни 1973 г. в София. С музика се занимава от 1980 г. Бил е хорист в детския хор „Бодра смяна“ до 1988 г. След завършване на гимназия постъпва в Естрадния отдел на Българска държавна консерватория, специалност „пеене“ в класа на професор Ангел Заберски. От 1990 до 1997 г. има сключен договор със „Шоу и варететни програми“ в София, където участията му наброяват 370. В този период осъществява 27 записа в БНР и БНТ. През 1998 г. сключва договор с музикална компания „Милена рекърдс“, с която реализира три албума и над 7000 концертни участия. Има десетки концертни участия в цяла Европа за българските общности. В репертоара си има песни на български, английски, италиански и руски език.

На 22 януари 2014 г. Стефан Митров гостува в предаването „Нощен Хоризонт“ на Програма „Хоризонт“ на БНР с водещ Снежана Георгиева и се случва нещо небивало в радиоефира – в продължение на два часа и половина звучат само и единствено песни в изпълнение на Митров. Слушателите на предаването са повече от възхитени и изразяват своята почит директно в ефир, а певецът ги слуша и им благодари. В същия ден водещата пише в своя статия на сайта на БНР за Митров: „Когато песента и любовта се прегърнат, хората са щастливи. Така може да се озаглави гостуването на Стефан Митров в „Нощен Хоризонт“. В края на предаването Стефан Митров заявява: „Щастлив съм, че се запознах с аудиторията на „Нощен Хоризонт“, щастлив съм, защото още веднъж доказах на себе си, че хората обичат хубавата музика, ценят я и могат да загърбят злобата, когато песента и любовта са с тях“.

На 16 април 2014 г. в НДК, Зала 1 се състои концерт–спектакълът на Стефан Мтров „Ще ти говоря за любов“, в който вземат участие симфоничен оркестър, биг-бенд и вокална група.

loading...

Най-известните песни от репертоара на Стефан Митров са: „Ще ти говоря за любов“, „Нещо повече от любов“, „Нашата есен“, „Сънувай“, „Сбогом завинаги“, „Загубих или спечелих“, „Когато свърши любовта“, „Любовта не угасва“. Дискографията на певеца съдържа 5 самостоятелни албума.

Стефан Митров има в репертоара си и фолклорни песни: „Станкиното лице, мамо“, авторската „Неродена мома“ и съвместната песен с квартет „Славей“ „Девойко мъри хубава“

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!