На 16 юни е родена актрисата Бойка Велкова!

Бойка Велкова е българска актриса.

Бойка Михайлова Велкова е родена в София на 16 юни 1958 г. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1983 г. със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Димитрина Гюрова. Започва да играе в Драматичния театър в Русе, като първата и роля е тази на Червената шапчица. След това работи последователно в Драматичния театър в Пловдив, Театър „София“ и Театъра на Българската армия.

През 2000 и 2005 г. получава „Аскеер“ за водеща женска роля.

Получава наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България „за главна женска роля“: за ролята на (Аркадина), в спектакъла „Чайка“ на Театъра на Българската армия (2008).

loading...

Бойка Велкова участва в много филми и сериали. Някои от тях са: „Боянският майстор“, „Зелените поля“, „Гнездо за думи“, „Живот на колела“, „Писмо до Америка“ и други.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!