На 16 октомври 1958 г. е роден актьорът Здравко Димитров!

Честит рожден ден на актьора Здравко Димитров!

Здравко Димитров (роден на 16 октомври 1958 г.) е български актьор. Занимава се предимно с куклен театър и дублаж.

Средното си образование завършва в родния си град Балчик. През 1982 г. завършва с отличие ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на професор Николина Георгиева.

В периода 1982-1985 г. Здравко Димитров играе в театъра в Русе, през 1985-1992 г. в Пазарджик, през 1992-1995 г. в Пловдив и от 1995 г. досега в Столичен куклен театър. Участва в над сто постановки, включващи „Палечка“, „Пепеляшка“, „Хитър Петър“, „Синът на ковача“, „Помощникът на Дядо Мраз“, „Момче и вятър“, „Клоунът Лорети“, „Пътешествие към Африка“, „Ние, врабчетата“, „Тримата братя и златната ябълка“, „Тигърчето Петърчо“, „Шинел“, „Веселушко“, „Приказки от скъсания джоб“, „Ламята от улица „Войтешка““, „Момче и вятър“, „Тримата снежковци“, „Халифът щърк“ и други. Димитров участва в български и чуждестранни филми, а също така се снима за телевизията в редица детски предавания и реклами.

loading...

Здравко Димитров се занимава с озвучаване на филми и сериали от 90-те години. Сред по-известните заглавия с негово участие са поредици като „Семейство Симпсън“, „Полицейска академия“, „Футболни съпруги“, „Отвлечен“, „Футурама“ „Кодово име: Съседските деца“, „Антураж“, „Хана Монтана”, „Майстор Мани“, „Шоуто на Скуби-Ду“ (дублаж на Александра Аудио) и „Новите филми на Скуби-Ду“. Между филмите с неговия глас са „Снежанка и седемте джуджета“, „Пепеляшка”, „Балто“, „Шрек“, „Каспър“, „Колите“, „Семейство Симпсън: Филмът“ и „Замръзналото кралство“.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!