На 15 октомври е роден българският футболист Стойчо Стоилов!

Честит рожден ден казваме днес на Стойчо Стоилов!

Стойчо Стоилов е бивш български футболист, днес главен мениджър на ПФК ЦСКА (София). Роден е на 15 октомври 1971 година в Благоевград. Висок е 182 см, с тегло 75 кг. Позиция – полузащитник. Клубове: „Пирин“ (Бл), ЦСКА, „Добруджа“, „Литекс“, „Нюрнберг“.

Стойчо Стоилов е завършил висше образование със специалности журналистика и английска филология от Софийски Университет „Климент Охридски“. Владее перфектно английски, испански, немски и гръцки.

Възпитаник е на школата на „Пирин“. Оттам започва кариерата му, преминала през ЦСКА, „Добруджа“ и „Литекс“. През лятото на 1999 г. е продаден в германския „Нюрнберг“. Там играе с двоен паспорт и под името Стойкас Стоилас. Обяснението е, че баба му е била родена в Гърция. Налага се като лидер в отбора и е с основен принос за влизането в Бундеслигата. През 2002 г. се връща в „Литекс“ и подписва 3-годишен договор. На 14 ноември 2002 г. е прострелян от бивш военен. Стоилов успява да се възстанови, но никога повече не се завръща на терена.

loading...

За националния отбор Стоилов има 10 мача и 1 гол, а в А група – над 200 срещи и 33 попадения.

Източник: bg.wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!