На 14 май е родена българската гимнастичка Симона Пейчева!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Симона Пейчева!

Симона Пейчева е бивша българска състезателка по художествена гимнастика, национална състезателка, понастоящем журналистка, водеща на предаването „Така го правят жените“ по телевизия BBT

Родена е на 14 май 1985 г.

Завършила е през 2004 г. 8 СОУ „Васил Левски“ в гр. София. Състезателка на „Академик“ София.

През 1999 г. за първи път става републиканска шампионка на България за девойки, 2000 г. е приета в националния отбор на България за жени.

През 2001 г. след класиране от контролно състезание на националния отбор, Симона Пейчева заема 1-во място и си извоюва правото да замине на Гран При в Киев, на което се класира 7-ма в многобоя, на два уреда е 6-та и на другите два – 5-та. През юни 2001 година заминава на Европейско първенство в Женева (Швейцария), на което има две четвърти места и две пети на отделните уреди.

loading...

Октомври месец 2001 г. Симона Пейчева печели сребърен медал в многобоя, 3 златни медала на обръч, топка и бухалки, 1 сребърен на въже и 1 бронзов в отборната надпревара на Световното първенство в Мадрид (Испания). През 2002 г. се класира на 4-то място многобой и 3-то място отборно на Европейското първенство в Гранада (Испания).

На Световното първенство 2002 г. в Щутгарт (Германия) печели 2 златни медала на топка и бухалки, сребро на обръч, четвърто място на въже; 2003 година – заема 3-то място на Европейското първенство в Германия. Тя е носителка на три златни, два сребърни и един бронзов медал от отборното класиране от Световното първенство в Мадрид (Испания) през 2001 година.

Участвала е два пъти на олимпийски игри – Атина 2004 е 6-та в многобоя, а в Пекин 2008 в 10-та в многобоя. През юни на европейското първенство в Торино завърши 7-ма в многобоя, а през юли на Световната купа във Варна спечели титлата в многобоя, взе три златни и едно сребърно отличие на финалите на отделните уреди.

На 17 декември 2008 г. Пейчева официално слага край на спортната си кариера.

Има един син Алексей (род.07.06.2009) Таткото е Горан Петров.

Завръща се в ефира през 2015 година, когато се впуска в приключението „И аз го мога!“ по НОВА ТВ. След дълги битки и цели 3 месеца надпревари, тя грабва победата и спечели новия автомобил Hundai i20.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!