На 13 септември 2009 г. умира българският философ Иван Пунчев!

Иван Пунчев е професионален философ, фен и критик в областта на фантастиката.

Иван Пунчев е роден е в село (днес град) Грамада, Видинско на 9 юни 1942 г. След завършване на средно училище постъпва в Софийския университет специалност физика, но на третата година се прехвърля и завършва специалност философия.

Женен, разведен, има един син.

Повече от 40 години работи във Философския институт при БАН (по-късно Институт за философски изследвания) в секция Логика. Има уникален принос в областта на диалектико-логическите системи. Всепризнат познавач на Хегел.

Продължител на концепцията „Космическа философия“ със значителни новаторски приноси.

loading...

Един от основателите на Интегралния клуб по прогностика, фантастика и евристика „Иван Ефремов“, автор на студии в областта на фантастологията и футурологията.

Иван Пунчев е научен ръководител на частния „Център за изследване на глобални системи“. Починал на 13 септември 2009 в София. Остави непубликувана книгата „Въведение в системата на диалектическата логика“.

След смъртта му „Център за изследване на глобални системи“ приема неговото име и се заема да реализира, популяризира и доразвива научното наследство на Пунчев.

Поклон пред паметта му!

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!