На днешния ден си спомняме за футболиста Мирослав Миронов!

Мирослав Миронов е бивш български футболист, нападател. Роден е на 28 ноември през 1963 г. в Русе. Играл е за Дунав, Славия и Етър.

Шампион на България и носител на Купата на БФС през 1991 г. с Етър. Бронзов медалист през 1982 г. със Славия. Има 153 мача и 30 гола в „А“ група за Дунав, Славия и Етър. Бивш национал.

Помощник на Стоян Коцев през 1996 г., когато Славия спечели шампионата и купата на страната, а след това и старши треньор на „белите“. До 2011 г. е старши треньор на Дунав, но клубът фалира и разпуска играчи и ръководство.

Преди това е бил треньор на ФК Балкан (Ботевград), Светкавица, Спартак (Плевен), Беласица и младежкия национален отбор. През 2011 Поема и Спартак (Плевен).

loading...

Мирослав Миронов умира на 7 март 2014 г. в София.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!