На днешния ден е роден футболистът Христо Христов Бараката!

Христо Христов, известен като Бараката, е български футболист, вратар на Пирин (Благоевград) и националния отбор на България.

Христо Василев Христов е роден на 26 ноември 1943 г. в Бараково.

Цялата състезателна кариера на Христов преминава в Пирин (Благоевград). Играе за отбора 19 сезона от 1964 г. до 1983 г. Записва общо 537 мача – 224 в „А“ група, 272 в „Б“ група, 26 за Купа на Съветската армия (КСА) и 12 за Купа Интертото. С Пирин е финалист за КСА през сезон 1980/81.

Христов е първият футболист от тима на „Пирин“, който получава повиквателна за националния отбор. За България играе 12 мача.

През 1980 година получава званието „Майстор на спорта по футбол“. След края на активната си спортна кариера е треньор в школата на Пирин. Удостоен е посмъртно със званието „Почетен гражданин на Благоевград“.

loading...

Христо Христов Бараката умира на 5 юли 2006 година в град Благоевград.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.