На днешния ден е роден футболистът Преслав Йорданов!

Преслав Йорданов е български футболист, централен нападател.

Преслав Анатолиев Йорданов е роден на 21 юли 1989 г.в Плевен. Привлечен е в Локомотив (София) през 2007 година, едва на 18-годишна възраст, след като впечатлява с изявите си в мъжкия отбор на Спартак (Плевен). По това време старши треньор на „червено-черните“ е Стефан Грозданов. Началото му при „железничарите“ започва повече от добре. В контроли на тима, Преслав се отблагодарява на наставника си за дадения му шанс с вече станалите „дежурни“ 2 гола за два мача. От ръководството на тима от „Надежда“ обаче решават, че Йорданов е още малък, за да разчитат на него в титулярния състав и го дават под наем, да се обиграва в Локомотив (Мездра). Там треньор по това време е бащата на футболиста – Анатоли Кирилов.

Преслав получава тежка контузия в коляното и влиза в игра за Локомотив (Мездра) едва в последните 6 мача на края на полусезона. След този противоречив период от футболната кариера на Йорданов следва завръщане и подготовка с Локомотив (София).

От там обаче го дават отново под наем, този път на родния му клуб – Спартак (Плевен). Тогава клубът се намира в тежко положение. Преслав се оказва спасителят на Спартак. За 9 мача вкарва 7 гола.

loading...

Следва още едно преотстъпване – този път в Беласица (Петрич), за които отбелязва 3 гола в 10 мача.

На 20 май 2009 г. при автомобилна катастрофа загива баща му Анатоли Кирилов, който по това време е старши-треньор на Спартак (Варна).

От 2010 година е неизменна част от групата за двубоите на Локомотив (София).

Напуска тима през декември 2011 г., поради неизплатени заплати.

На 4 декември 2011 г. става ясно, че Преслав Йорданов ще се присъедини към отбора на Черноморец (Бургас) от януари 2012 г.

През лятото на 2015 г. подписва с ЦСКА (София)

Напуска ЦСКА (София) на 14 февруари 2017 г.

На 15 февруари 2017 г. подписва с казахстанският ФК Ордабаси.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!