На днешния ден е роден футболистът Йордан Митев!

Йордан Митев е бивш български футболист, офанзивен полузащитник.

Йордан Митев е роден на 10 януари 1965 година в Стара Загора. Едва 12-годишен е забелязан от треньори в ДЮШ на Берое, благодарение на невероятната си бързина и бразилска техника. Това води до привличането му в школата на зеления тим. Започва при треньорът Христо Тодоров – Цукито, а едва на 16 години прави дебют в мъжкия тим.

Под ръководството на Георги Белчев и Румен Брънеков в първия тим на Берое той дебютира срещу Миньор (Перник) при победа с 4:0, като бележи втория гол във вратата на гостите и негов първи в дебютния му мач. Сезонът е 1982/83, когато заралии се борят с Локомотив (Пловдив) във второто ниво на българския футбол за завръщането в елита. Любимец на много фенове, не един и двама фенове споделят, че са ходили на стадиона само заради него.

Всеизвестен е рефренът: „Данчо Митев по крилото, 2:0 на таблото“, който вече с нови имена още се повтаря от младите фенове в Стара Загора. Митев играе в Берое дълги години и има над 270 мача с повече от 75 гола. Тежка травма в Перник временно го спира от футбола, но след това отново се връща под Аязмото.

loading...

Източник: beroe.eu



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!