На днешния ден е роден футболистът Димитър Балабанов!

Честит роден ден пожелаваме днес на Димитър Балабанов!

Димитър Балабанов е един от най-добрите централни бранители, играли някога за „Локомотив” (ГО). Роден е на 21 юни 1969 г. в Горна Оряховица.  Облича „черно-бялата” фланелка в ученическите си години, а през лятото на 1986, заедно със Сашо Ангелов, стават част от мъжкия отбор на „Локо”. Сърцатият защитник бележи за „черно-белите” и в „Б” и в „А” група. Не изневерява на родния си клуб, до 1996 г., когато „железничарите” изпадат от елита.

През 1998 г. централният бранител от Г. Оряховица прави невероятен успех, но този път с екипа на „Литекс”. Митко е единственият горнооряховски футболист, вдигал шампионската титла на България.

Балабанов е встрани от футбола вече повече от 10 години. На терена с „черно-белите” за последно е през 2003 г. Тогава Митко за кратко е пом. треньор на Валентин Ганев. Иначе бившият „локомотивец” винаги, когато има възможност, е на стадиона, за да подкрепя родния си тим.

loading...

Източник: regnews.net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!