На днешния ден е роден футболистът Даниел Димов!

Даниел Димов е български футболист на втородивизионния турски Болуспор.

Традиционният му пост е дефанзивен полузащитник, но може да играе и като централен защитник.

Даниел Димов е роден на 21 януари 1989 г. в Шабла и започва да играе футбол на 8-годишна възраст в местния клуб. През 2002 г. той е привлечен в школата на Черно море, където тренира под ръководството на Велизар Попов.

През 2006 г. започва да се готви с мъжката селекция на „моряците“ и дебютира в „А“ група на 17 години.

Това се случва на 15 септември 2006 г. при успеха на Черно море с 6:0 като гост над Черноморец-Бургас (София), когато заменя през второто полувреме Слави Жеков. Близо година по-късно Димов отбелязва и първия си гол със зелено-бялата фланелка. Той се разписва на 14 юли 2007 г. във вратата на Македония Гьорче Петров, в двубой от турнира Интертото Къп, който „моряците“ печелят с 3:0.

loading...

Утвърждаването на халфа в титулярния състав на Черно море започва през сезон 2009/10, когато за старши треньор е назначен Велизар Попов.

Наставникът познава добре качествата на Димов, тъй като е работил с него 4 години в школата на клуба, и разчита постоянно на него.

През кампанията Даниел записва 17 мача и отбелязва първите си голове в елитната дивизия. Той се разписва при домакинските победи с 2:0 над Черноморец (Бургас) и с 3:0 над Спортист (Своге).

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!