На днешния ден е роден футболистът Георги Харалампиев!

Честит рожден ден на Георги Харалампиев!

Георги Харалампиев Василев-Ампето е бивш футболист, играл е като полузащитник и нападател. Той е роден на 10 септември 1942 г. в град София.

Като футболист още 17-годишен Георги Харалампиев дебютира в мъжкия отбор на Славия, където преминава състезателната му кариера. Две години играе за Ботев Пловдив (1961 – 1963), а по време на престоя си под тепетата е играл и е делял една стая с великия Георги Аспарухов.

Георги Харалампиев става и вицешампион с отбора на Ботев през 1963 г. Носител е на Купата на България през 1962 г. (с Ботев Пловдив), 1964 и 1966 г. (със Славия).

С „белите“ от Овча купел е вицешампион през 1959 и 1967 и бронзов медалист през 1964, 1965 и 1966 г. Играл е и за Янтра. Бивш национал. За КНК има 16 мача и 1 гол (14 мача с 1 гол за Славия и 4 мача за Ботев), полуфиналист през 1967 г. със Славия.

loading...

На треньорското поприще Георги Харалампиев най-дълго е бил отново в „белия“ клуб като треньор на децата и юношите, помощник и старши треньор. Водил е редица клубове в България – Бдин, Павликени, Несебър, Металург (Перник), Добруджа, Септември.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!