На днешния ден е роден българският футболист Любомир Виденов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Любомир Виденов! 

Любомир Виденов (по прякор „Фолца български футболист, нападател, син на бившия футболист на Сливнишки герой и Спартак (Плевен) Ангел Виденов. Състезател от 2012 година на аматьорският тим ФК Драгоман.

Любомир Виденов е роден на 4 декември 1979 г. в Сливница.

Започва своята кариера в отбора на ФК Сливнишки герой (Сливница), където преминава през всички детски и младежки формации, показвайки своя потенциал. Започва да се състезава в първия отбор, където често се отличава със своята пробивност и бързина, отбелязвайки множество голове в противниковите врати.

loading...

Скоро добрите му игри са забелязани от професионалните отбори в България, и през 2000 година е привлечен да играе в тима на Рилски спортист. Остава там в продължение на 5 години, преди през есента на 2006 г. да премине в редиците на Миньор (Перник).

През зимата на 2008 година подписва договор за половин година с ФК Свиленград 1921.

Последният му професионален футболен клуб е ПФК Чавдар (Бяла Слатина), където изкарва есенния дял от шампионата на Западната „Б“ група през сезон 2008-2009 година.

2009 година се завръща в родния клуб Сливнишки герой, преминава предсезонната подготовка, но не остава в клуба. Малко по-късно записва курс за футболни съдии, който успешно завършва.

В „А“ група има 15 мача и 4 гола. Четвъртфиналист за купата на страната през 2006 г. с Рилски спортист.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!