На днешния ден е роден българският антрополог Харалан Александров!

Харалан Александров Александров е български социален антрополог, публицист, преподавател в Нов български университет, с научни интереси в областта на социалната антропология, социалната политика и организационните изследвания.

Харалан Александров е роден на 21 март 1967 г. в София, в семейството на акад. Александър Александров.

Харалан Александров завършва славянска филология в Софийски университет, като дипломната му работа е върху междуетническите връзки в районите със смесено население в България. От 1991 до 1996 г. учи в НБУ, като преминава курсове на обучение по социална дейност и педагогическа психология към Департамента по поведенчески науки. По-късно получава докторска степен по антропология към Института за фолклор при БАН.

Между 1994 и 1999 г. специализира и в различни университети в Канада, Словакия, Великобритания, Унгария и Русия. Понастоящем работи върху докторската си дисертация „Identity, continuity and change: the dynamics of reconstructing the organizational culture of an education institution“ към University of West of England, Бристол, Великобритания.

loading...

Александров е член на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на Институт „Отворено общество“ – София.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!