На днешния ден е роден българският актьор Васил Драганов!

Честит рожден ден казваме днес на актьорът Васил Драганов!

Васил Пламенов Драганов е български актьор роден на 6 ноември 1975 година в град София

Васил Драганов завършва актьорско майсторство за Драматичен Театър през 2002 година в класа на Илия Добрев. Участва в театрални постановки на Младежкия театър, Държавен Сатиричен Театър, Театър 199, Държавен Пътуващ Театър, Народен Театър „Иван Вазов”.

От 2010 година Васил Драганов e част от актьорския състав на комедийното шоу „Комиците“, продуцирано от „Дрийм Тийм Прадакшънс”, което до момента е най-рейтинговият продукт на БТВ.

loading...

През 2010 година Васил Драганов участва в комедийната поредица „Велика България”, продуцирана от „Дрийм Тийм Прадакшънс“ и излъчвана по БТВ. В сериала на ВTV „Столичани в повече” играе ролята на Радко Чеканов.

Васил Драганов има участия в:

Киното

Отвъд чертата“ – И.Добрев
„Дело по съвест“ – Луиджи Пирели
„Мисия Лондон“ – Д.Митовски
„Кецове“ – Валери Йорданов

В Театрални спектакли:

  • „Честит рожден ден Ванда Джун“ от Кърт Вонегът с режисьор Професор Илия Добрев, Народен театър за младежта София в ролята на Лузлийв Харпър
  • „Хамлет“ от У. Шекспир с режисьор професор Илия Добрев в ролята на Полоний
  • „Боже, крокодили!“ от Яна Добрева, постановка професор Илия Добрев, Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов”, София
  • „Прерия“ от Борис Априлов, постановка Петко Радилов в ролята на следователя
  • „Когато се раждаме, когато живеем и когато умираме“, по произведения на Иван Радоев, постановка доц. Иван Налбантов. Представлението е носител на наградата за изяшна словестност на Благоевградския театрален фестивал, 2001 г. Това представление е носител и на Специалната награда на НАТФИЗ „Кр. Сарафов” на Шуменския театрален фестивал, 2002 г.
  • „Предложение“ от А.П.Чехов, дипломен спектакъл на Красимира Иванова, клас Леон Даниел
  • ”Барът” с режисьор Симона Попова в ролята на Мъжът

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.