На днешния ден е роден българският актьор Васил Бинев!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Васил Бинев!

Васил Бинев е български актьор. Занимава се предимно с озвучаване на филми, сериали и реклами. Най-известен е с работата си по „Дързост и красота“, „Вдовицата в бяло“, „Дарма и Грег“, „От местопрестъплението: Маями“, „Изгубени“, „Отчаяни съпруги“, „Бягство от затвора“, „Теория за Големия взрив“ и „Касъл“.

Васил Георгиев Бинев е роден на 13 октомври 1957 г. в Калище, Софийско.

Учи актьорско майсторство за куклен театър при професор Николина Георгиева във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Надежда Сейкова.

От 1986 до 1988 г. е актьор в Драматичен театър „Йордан Йовков“ в град Добрич. От 1988 до 1989 г. играе в Драматичен театър „Адриана Будевска“ в град Бургас.

loading...

От 1989 до 2011 г. работи в театър „Българска армия“. Измежду постановките, в които играе, са „Буре Барут“ на Деян Дуковски, „Трамвай Желание“ на Тенеси Уилямс и „Убийството на Гонзаго“ на Недялко Йорданов.

През 2018 г. Евтим Милошев го кани да участва в петия сезон на „Откраднат живот“, който стартира в края на февруари 2018 г

Бинев започва кариерата си в дублажа в началото на 90-те, а първият сериал, за който дава гласа си, е австралийски. Един от ранните му е „Тумай и слонът“, който също е австралийска продукция. Един от първите му сериали е „Дързост и красота“ през 1993 г.

През 2006 г. получава номинация за наградата „Икар“ в категория „Златен глас“ за дублажа на „Изгубени“ и „От местопрестъплението: Маями“ (на церемонията подзаглавието е сгрешено с „Лас Вегас“), заедно с Борис Чернев за „Клъцни/Срежи“ и „Изгубени“, и Венета Зюмбюлева за „Отдаденост“ и „Всички обичат Реймънд“. Печели Венета Зюмбюлева.

През 2007 г. е номиниран за дублажа на „Франк Рива“ и „Бягство от затвора“, заедно с Таня Димитрова за „Мърфи Браун“ и „Спешно отделение“, Елена Русалиева за „Изгубени“ и „Отчаяни съпруги“, и Борис Чернев за „Бягство от затвора“ и „Изгубени“. Печели Таня Димитрова.

През 2008 г. отново е номиниран, този път за дублажа на „От местопрестъплението: Маями“, заедно с Даниел Цочев за „Д-р Хаус“ и Елена Русалиева за „Грозната Бети“. Печели Даниел Цочев.

На 27 март 2010 г. печели наградата за дублажа на „Брак с чужденец“, за която е номиниран заедно с Александър Воронов и Любомир Младенов за „Моите мили съседи“.

Той е дикторът на българския сериал „Дървото на живота“.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!