На днешния ден е роден актьорът Мартин Герасков!

Мартин Герасков е български актьор. Мартин Ивайлов Герасков е роден на 12 януари 1981 г.

Син е на актьора Ивайло Герасков и актрисата Милена Живкова. През 1999 г. завършва 19-то СОУ „Елин Пелин“. През 2005 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Пламен Марков.

В периода 2002-3 играе в пиесата „Олеанна“ на Дейвид Мамет. През 2003-4 играе в „Макбет“ в Народен театър „Иван Вазов“. През 2005 г. е актьор в Драматичен театър „Гео Милев“. През 2006 г. участва в представлението „Джакпот“ в Младежки театър „Николай Бинев“. В последвалите две години играе в „Отклонения“ в театър Сълза и смях и „Общежитие или общо житие“, което е единственото му представление за двете години на щат към Малък градски театър „Зад канала“.

През 2009 г. се снима в клипа към песента „Трябва да знам“ на Магдалена Джанаварова.

loading...

През 2008 г. Герасков започва озвучаващата си кариера с дублажа на Медия линк на анимационния сериал „Уич“. Други сериали, в които участва, са „Наркомрежа“, „Травълър“, „SMS“, „Магнум“, „Двама мъже и половина“ (от осми сезон) и „Малки сладки лъжкини“.

Озвучава в анимационни сериали за каналите Disney Channel, Cartoon Network и Nickelodeon. За Disney Channel участва в „Хана Монтана“ и „Тайните на Гравити Фолс“. За Cartoon Network озвучава в „Бен 10“, „Бакуган: Бойци в действие“, „Междузвездни войни: Войната на клонингите“, „Батман: Смели и дръзки“ и „Стивън Вселенски“, а за Nickelodeon във „Викторично“, „Легендата за Кора“ и други.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!