На днешния ден е роден актьорът Живко Джуранов!

Честит рожден ден на Живко Джуранов!

Българският актьор Живко Савов Джуранов е роден на 13 септември 1982 г.

От първи до осми клас учи в 145 СОУ „Симеон Радев“ в София. По-късно посещава театрална студия „Игра“ с ръководител Петър Върбанов.

Завършва Първа английска езикова гимназия, след което учи две години журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, докато не бива приет в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Завършва през 2007 г. със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на професор Дора Рускова.

loading...

Играе в „Жажда“ в Младежкия театър, спектакъл, който е дипломен за неговия клас. В Държавен куклен театър Пловдив играе в „Малкият принц“ и „Едип. Празникът на ослепяването“. Има малка роля в „Римска баня“ на Сатиричния театър.

През 2012 г. Живко Джуранов се снима в сериала „Сутрешен блок“ на TV7 и изпълнява ролята Александър Хаджибеломорски. През 2015 г. има роля във филма „Момичето от НиЗката Земя“.

През 2011 г. Живко Джуранов се присъединява към трупата за импровизационен театър ХаХаХа.

Първият филм, за който дава гласа си, е „Хари Потър и Стаята на тайните“ през 2002 г. Занимава се по-активно с озвучване на филми и сериали от 2006 г.

През 2010 г. печели първата награда „Сивина“ (кръстена на покойната актриса Сивина Сивинова) за млад куклен актьор за изпълнението си на главната роля в „Малкият принц“. В категорията е номиниран заедно с Алекс Илиева за „Цар Дроздобрад“ и Георги Тенев за „Магьосникът от Оз“.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!