На днешния ден е родена Проф. Нели Огнянова!

Нели Огнянова е български експерт по медийно право, доктор по право (1985), доктор на политологическите науки (2006) и професор в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Родена е на 21 март 1956 г. в град София.

Преподава Европейско медийно право и Информационна политика на ЕС. В края на 90-те тя е член на Националния съвет за радио и телевизия (НСРТ), а през 2001 г. е заместник-председател на Държавната комисия по далекосъобщения (ДКД). Ръководи групата, разработила Националната стратегия и програма за развитието на информационното общество (приета с акт на МС, 1999).

Нели Огнянова е ръководител на катедра „Европеистика“ във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от основаването ѝ през 1999 г. до 2008 г., и от 2011 г. до 2015 г.

Нели Огнянова ръководи Българския институт за правно развитие от 1996 г.

loading...

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!