На днешния ден е родена българската актриса Людмила Сланева!

Людмила Сланева, известна и под псевдонима Локо, е българска актриса, певица и писателка.

Родена на 25 февруари 1975 г. в Тетевен. Завършила е английската гимназия в Ловеч, а по-късно актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Крикор Азарян. С музика започва да се занимава още в средното училище, където формира няколко банди, първата от които носи името „Снайпер“

След приемането си в НАТФИЗ се посвещава изцяло на театъра. Същата година е и първата ѝ роля в Малък градски театър „Зад канала“ – играе Маша – циганката от „Живият труп“ на Лев Толстой.

Следват редица други роли в Театър „Българска армия“, Драматичен театър Пазардик, Пловдивския театър, Сатиричния театър в София и др.

loading...

Заедно с 14 други популярни театрални актриси участва безвъзмездно в арт фотосесии, за да финансират гореща телефонна линия за жени, пострадали от домашно насилие. Снимките са част от луксозен календар за 2011 г.

През 2009 и 2010 г. Людмила е редактор на културното предаване „Арт трафик“ по PRO.BG.

Уаствала е в десетки театрални постановки в Сатиричния театър и ДТ Пловдив, сред които „Троил и Кресида“ по Уилям Шекспир, „Самолетът беглец“ по Камен Донев, „Живот и здраве“ от К. Донев, „Виж ми окото“, „Нощта на кардинала“, „Мисия Отело“ и „Казанова“. Зрителите познават Людмила от ролите ѝ в българо-американска продукция „Деца от восък“ („Children of wax“), „Приключенията на един Арлекин“, „HDSP – Лов надребни хищници“, първата част на „Непобедимите“ („The Expendables“), ролята на разследващ журналист в третия сезон на сериала на bTV „Стъклен дом“, майката на Тино – Мария Крумова – в първия и втория сезон на българския сериал „Революция Z“

Основава групата „LOCO“. Тя съществува от 2008 г. и радва почитателите на българската клубна сцена с предимно авторски изпълнения в любимия на актрисата формат – преработени за китара, бас и барабани. За своите музикални предпочитания Локо споделя: „Възпитана съм от алтернативната рок музика на 90-те, но всъщност ме интересува всякаква музика, всякакъв начин да изразиш себе си свободно. Тази част от мен, която не стана популярна, но която може би е по-добрата част от мен, вкарах в работата ми с групата.“

През 2004 г. Людмила записва първата си песен „Малките чудеса“, с която печели награда за дебют на музикалните награди на Мело TV Мания. Следва песента „Под дъгата“. Третата ѝ песен, придружена от клип, озаглавена „Облаци“.

На следващата година записва дебютния си албум „Можеш“, като музиката и аранжиментите в него са на съпруга ѝ Стенли. Получава награда за дебютен албум през 2005 г.

Видеоклипът към песента „Облаци“ е дело на режисьора Васил Стефанов, който е предпочитан от певицата. С песента „Облаци“ Людмила Сланева печели наградата на публиката в Пролетния конкурс на БНР през 2007 г.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!