На днешната дата се ражда българската журналистка Бригита Чолакова!

Бригита Чолакова е българска журналистка, емблематична в миналото водеща в БНТ. Родена е на 12 октомври 1933 година.

21 години работи в БНТ, където прави предаванията „ТВ обектив“, „Пожелахте да видите“, „Телевизията представя“, „Стил“, „ТВ Неделник“ и „Модева ТВ“.

Първото поколение тв зрители в България я помни още от появата й на екрана като „нова звезда“ в началото на 70-те г. За това поколение Бригита си остава красивото (и оцеляло като красиво след толкова много години) лице на българската телевизия. За следващите поколения зрители Бригита се превърна в голямото телевизионно изключение: първото лице на екрана, което се еманципира от схематизма на медията и се превърна в личност.

Пред очите на зрителите, на живо и безапелационно говорителката стана журналист – със свой стил, със собствено мнение, с несекваща енергия, но и с много женствена деликатност. Тя не просто превърна професионалния ангажимент в граждански, но успя да наложи поне върху своята територия от медията диктатурата на високия вкус и на естетското отношение към всекидневието.

loading...

С авторските си предавания „Телевизионен обектив“, „Стил“, „ТВ Неделник“ и „Модева ТВ“ тя култивира у българската аудитория възможно най-високите очаквания към телевизията.

Бригита Чолакова си отива от нашия свят на 6 октомври 1999 г.

Източник: lifebg.net

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!