На днешната дата е роден футболистът Николай Праматаров!

Николай Праматаров е български футболист, роден на 8 март 1974 г. в Пловдив.

Юноша е на Спартак Пловдив и играе като нападател. Между 1992 и 1995 година играе за „гладиаторите“ и записва 61 мача и вкарва 17 гола. След това преминава в Славия, където става шампион и носител на купата с „белите“.

През сезон 1996/1997 подписва с Ботев и играе два пълни сезона при „канарчетата“, за които изиграва 47 двубоя и вкарва 10 попадения.

След това преминава в гръцкия Аполонас Криас Вризис, след това преминава и през други гръцки отбори Посейдонас, Килкисиакос и Анагениси Кардица, където през 2006 прекратява футболната си кариера. Играл е един двубоя в турнира за Купата на УЕФА и една среща за националния отбор.

След края на кариерата си Праматаров остава в Гърция и в периода 1998 – 2010 е част от щаба на втородивизионни гръцки отбори Мирея, Македонус, Панатоликос, Анагирис и Посейдонас.

loading...

От лятото на 2014 Николай Праматаров става треньор в школата на Ботев и поема набор 2000 г.

Източник: tribunaplovdiv.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!