На днешната дата е роден българският футболист Борис Ганев!

Борис Ганев е бивш български футболист, нападател. Роден е на 23 март 1919 г. в с. Мусачево. Играе за пощенския спортен клуб Владислав (София) от 1936 до 1944 г.

Общо е изиграл 25 мача, в които е отбелязал 16 гола. На 15 септември 1940 г. е интерниран в Якоруда, а по-късно е преместен в концлагера „Гонда вода“, който е закрит през декември 1941 г., след това отново е преоткрит през пролетта на 1942 г. и официално е закрит през есента на 1943 г., а интернираните, между които и той са освободени.

През 1942 г. с отбора на ПСК Владислав (София) е носител на Купа „Улпия Сердика“ и участва във финалната фаза на Държавното първенство. В първия кръг отборът на ПСК Владислав (София) губи като гост от Атлетик (Дупница) с 0:1. След приключване на състезателната си кариера продължава да се занимава с футбол и става футболен съдия.

Борис Ганев умира на 3 март 1982 г. в с. Мусачево.

loading...

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!